Maart 2021

Op verzoek van Orgelmakerij Noorlander in Barneveld heb ik een Trumpet Tune over psalm 75 voor orgel geschreven. Op de website van Noorlander is deze gratis aan te vragen. De bewerking is ook te beluisteren op twee verschillende Hauptwerk-samplesets: De Bovenkerk Kampen en De Laurenskerk Rotterdam (hoofdorgel).  


Februari 2021

Voor de lijdenstijd heb ik een boekje gemaakt met 5 liederen onder de titel 'Liefde, wondergroot'.  Voorbeelden en geluidsfragmenten zijn te vinden op de website van mijn uitgever Opus10. Het bevat de volgende liederen:

Mijn Jezus, ik hou van U (2 verschillende bewerkingen)

Mijn Verlosser hangt aan ‘t kruis

Leer mij, o Heer, Uw lijden recht betrachten

‘t Is middernacht, en in de hof

Ik wil zingen van mijn Heiland

 


Januari 2020

Muziekuitgeverij Cantique heet vanaf 1 januari ‘Opus 10’. De eigenaar is Cor van Dijk, die in 2001 ook Cantique heeft opgericht. Bij Opus 10 is een nieuw pianoboekje van mij verschenen met de titel ‘Zie het kruis’ (5 passieliederen voor piano). Het bevat de volgende 5 liederen:

Hij kwam bij ons, heel gewoon

O hoofd, bedekt met wonden

Heer, Uw bloed dat reinigt mij

Ik wil mij gaan vertroosten

Op die heuvel daarginds


November 2019

In het Reformatorisch Dagblad staat een interview met mij onder de titel ‘Psalmen voor de pianist’. Dit naar aanleiding van de uitgave van de psalmkoraalbundel ‘Loof Hem met snarenspel’. Klik hier voor het artikel of ga naar de website van het RD:  Gerrit Koele schrijft 150 psalmbewerkingen voor piano.

 


Oktober 2019

Bij uitgeverij Cantique is de pianobundel "Loof Hem met snarenspel"  verschenen. Dit is een psalmenkoraalboek, op verzoek van de uitgever Cor van Dijk door mij gecomponeerd voor piano. De uitgever zelf aan het woord:

 

"Gerrit Koele, al bekend van (o.a.) eerdere fraaie psalmbewerkingen voor piano, voltooide een compleet, specifiek voor de piano geschreven koraalboek met als inhoud alle 150 psalmen, voorzien van een voorspel, zetting, tussenspel en naspel. De voorspelen zijn voorzien van suggesties om ze in te korten, mocht de gelegenheid daarom vragen. Het boek bevat ruim 300 pagina's, is voorzien van een hardcover met leerstructuur en heeft twee leeslinten. De muziek is afgedrukt op stevig en luxe papier. We denken dat met het verschijnen van dit boek het vertolken en het begeleiden van de psalmen op de piano een nieuwe impuls heeft gekregen!"