21 januari 2020

Muziekuitgeverij Cantique heet vanaf 1 januari ‘Opus 10’. De eigenaar is Cor van Dijk, die in 2001 ook Cantique heeft opgericht. Bij Opus 10 is een nieuw pianoboekje van mij verschenen met de titel ‘Zie het kruis’ (5 passieliederen voor piano).


29 november 2019

In het Reformatorisch Dagblad staat een interview met mij onder de titel ‘Psalmen voor de pianist’. Dit naar aanleiding van de uitgave van de psalmkoraalbundel ‘Loof Hem met snarenspel’. Klik hier voor het artikel of ga naar de website van het RD:  Gerrit Koele schrijft 150 psalmbewerkingen voor piano.

 


4 oktober 2019

Bij uitgeverij Cantique is de pianobundel "Loof Hem met snarenspel"  verschenen. Dit is een psalmenkoraalboek, op verzoek van de uitgever Cor van Dijk door mij gecomponeerd voor piano. De uitgever zelf aan het woord:

 

"Gerrit Koele, al bekend van (o.a.) eerdere fraaie psalmbewerkingen voor piano, voltooide een compleet, specifiek voor de piano geschreven koraalboek met als inhoud alle 150 psalmen, voorzien van een voorspel, zetting, tussenspel en naspel. De voorspelen zijn voorzien van suggesties om ze in te korten, mocht de gelegenheid daarom vragen. Het boek bevat ruim 300 pagina's, is voorzien van een hardcover met leerstructuur en heeft twee leeslinten. De muziek is afgedrukt op stevig en luxe papier. We denken dat met het verschijnen van dit boek het vertolken en het begeleiden van de psalmen op de piano een nieuwe impuls heeft gekregen!"